20. ledna 2014

Ženy se probojovaly do finálové skupiny!


Volejbalisté se opět činili a tak přinášíme další výsledkový servis. Hronovská děvčata opět přepisovala historii oddílu a s předstihem si vybojovala účast ve finálové skupině o 1. - 6.místo, kde se bude bojovat o účast v baráži o extraligu. V tabulce jsou nyní dokonce na 2.místě.

Ženy A – 1.liga:

VK Hronov – Sokol Žižkov I 3:1 (19,-11,22,19); 1:3 (-17,18,-16,-24)

Přímý souboj o čelo tabulky. Vynikající duely s lídrem soutěže. V tom prvním se domácí opřely o vynikající servis a tvrdý útok Tučkové a Ševců. Po hladce prohrané druhé sadě smazaly i nepříjemné manko v tom třetím a strhly vedení na svoji stranu. Ve čtvrtém setu byla vyrovnaná pouze jeho první polovina, poté opět Hronovačky přitlačily na servisu a rozjásaly zcela zaplněnou halu skvělým vítězstvím. Do odvety ovšem vstoupily poněkud chladněji a to soupeř ztrestal v první sadě. Druhá však měla zcela opačný průběh, když Hronov znovu dominoval na servisu. V třetí se bohužel role obrátily a domácí nenacházely recept na vynikající soupeřky. Po změnách v sestavě se ovšem zdálo, že to hronovská děvčata dotáhnou do rozhodujícího tie-breaku, ale bohužel jim k tomu nestačilo ani vedení 24:21. Znamenalo to první porážku v domácím prostředí.

Lokomotiva Břeclav - VK Hronov 0:3 (-15,-18,-22); 3:0 (15,21,23)

Cílem dlouhého zájezdu v poměrně nepříznivých klimatických podmínkách byla jedna výhra, která by již s téměř jistotou posunula Hronovačky do vytoužené finálové skupiny o 1.-6.místo. A představení to bylo před krásnou a zaplněnou břeclavskou halou vskutku exhibiční. Hosté po pomalejším rozjezdu zapnuly na plné obrátky a především díky skvělému servisu, v němž vynikaly Novotná a Tučková a důrazné hře na síti, tam tvrdila muziku Ševců bez problémů domácí doslova smetly z palubovky. Tato suverénní výhra jim definitivně zaručila s velkým předstihem minimálně třetí místo po základní časti a jistotu účasti ve finálové skupině o 1.-6.místo. Do odvety nastoupila děvčata pod dojmem splněné povinnosti až příliš bohorovně a to se zle vymstilo. Domácí proti prvnímu utkání neskutečně ožili a v prvních dvou sadách byly k nepoznání a nedaly svým soupeřkám sebemenší šanci. Hronov hrající bez zraněné Ševců ve třetím setu zabojoval a vedl až o 8 bodů, ale v koncovce se mu nedařilo v útoku a padl.

VK Hronov – SK p.m.e.a. Opava 2:3 (23,22,-27,-22,-10); 1:3 (-15,23,-23,-23)

První a o to méně očekávaný propadák jinak skvěle rozjeté sezóny. A přišel v době, kdy ho téměř nikdo nečekal. Opět slušně zaplněná hronovská hala sledovala herní trápení domácích hráček, které i přes matný výkon byly nahoře a vedly 2:0 na sety. Po výhře sahaly i v sadě třetí, ale v koncovce se od nich štěstí odvrátilo. V dalším průběhu již nadšeně bojující soupeř svoji nečekanou šanci nepustil z rukou a připsal si překvapivý zisk. Hronov se prezentoval jednoznačně nejhorším výkonem sezóny. Ani v druhém zápase nebylo lépe, domácí děvčata sice přidala na bojovnosti, ale herně to byla znovu hra plná omylů. Po hladce prohrané úvodní sadě přišlo procitnutí, avšak klíčové momenty se odehrály v koncovce setu třetího, kdy Hronovačky doslova promrhaly vedení 22:17. V čtvrtém setu se již fantasticky bránící soupeř nechtěl své naděje vzdát. Přesto ještě domácí za stavu 23:21 sahaly po tie-breaku, ale ten se po chybách na přihrávce nakonec nekonal. Velké zklamání především ze slabého výkonu v obou utkáních, nicméně do nadstavbové části soutěže se tyto výsledky nepřenesou.

Tatran Střešovice B – VK Hronov 0:3 (-20,-18,-25); 1:3 (23,-18,-20,-24)

Děvčata opět prokázala své bojovné srdce a dala zapomenout na neúspěšná domácí vystoupení s Opavou. V prvním utkání podala hronovská sestava velmi zodpovědný výkon a nedala domácím hráčkám mnoho šancí na úspěch. Pouze úvod třetí sady byl z hronovské strany příliš chladný, ale dívky vše dokázaly v dramatické koncovce zachránit. Nejenže si připsaly další tři body do tabulky, ale po neúspěchu z minulého týdne si zvedly své sebevědomí. V odvetě trenér Ševců musel oželet na smeči služeb své dcery, která bojuje s vleklým zraněním ramene. V první sadě se ještě nedařilo především na servisu a nepovedenou první část se nezdařilo mohutným finišem již napravit. Ale od druhého setu vládl na palubovce konsolidovaný a zodpovědný projev hronovských harcovnic. Obě dějství šly poměrně jasně do kapsy hostí. Až v v tom čtvrtém přišly komplikace, když Hronovačkám opět unikl úvod, ale v koncovce slavila úspěch jejich zkušenost a důraz. Svými výkony dala děvčata tlustou čáru za nepovedenými duely s Opavou a vyslala pozitivní signál do náročných bojů ve finálové skupině.

Konečná tabulka po základní části:

1 VK Moravská Slávia Brno 20 16 4 50 24 44
2 Sokol Žižkov I. 20 13 7 47 30 39
3 VK Hronov 20 13 7 45 32 37
4 SK p.m.e.a. Opava 20 9 11 37 41 28
5 Lokomotiva Břeclav 20 6 14 26 46 19
6 Tatran Střešovice B 20 3 17 21 53 13

Tabulka finálové skupiny o 1.-6.místo:

1 Tatran Střešovice A 8 4 4 20 16 15
2 VK Hronov 8 5 3 17 13 14
3 VK Madeta České Budějovice 8 5 3 19 16 13
4 VK Moravská Slávia Brno 8 5 3 16 14 13
5 Sokol Žižkov I. 8 2 6 13 19 9
6 Sokol Nusle 8 3 5 14 21 8

Muži A – 2.liga:

VK Hronov – Sokol Malšovice 3:0 (20,13,20); 3:1 (-17,22,32,21)

Zápasy s Malšovicemi většinou hronovští v poslední době zvládali a stejně tomu bylo i v prvním utkání. Domácí nedali trochu odevzdanému soupeři sebemenší šanci. Do odvety však vstoupili poněkud vlažněji a probuzené Malšovice toho náležitě využili. Ve druhé sadě se domácí přece jen vzpamatovali, aby v té třetí zle zaostávali. Hostím však na výhru nestačilo ani vedení 13:20, v závěru se rozpoutalo nevídané drama, v němž byli šťastnější Hronováci. I v posledním dějství dlouho zaostávali, aby opět vše dohnali v koncovce. Povinné výhry tak byly na světě a třetí příčka upevněna.

Sokol Kerhartice - VK Hronov 0:3 (-20,-30,-21); 3:1 (20,20,-23,16)

Hronovští se utkali s nováčkem soutěže a dosud posledním týmem. Domácí jsou ovšem ve své hale velmi nebezpeční. V prvním utkání to ovšem příliš nedokázali, když sehráli s favorizovanými hosty vyrovnanou partii pouze v druhé sadě. V té se opět rozhodovalo jako se již pro Hronov stává tradicí v nervydrásající koncovce. Hosté proměnili až sedmý setbol a třetí set si již poměrně v klidu pohlídali. V druhém utkání bylo ale všechno naruby, domácí přitlačili na servisu a hostům odešly prakticky všechny herní činnosti. Po dvou hladce prohraných setech se ještě zvedli a třetí těsně ovládli. Ve čtvrtém se ale znovu utopili ve vlastních chybách a Kerhartice si tak poměrně lehce připsali překvapivou výhru. Pro Hronov to byla další zbytečná ztráta s celkem z dolních pater tabulky.

VK Hronov – TJ Žďár nad Sázavou 2:3 (20,-17,-18,23,-10); 3:1 (-15,20,20,19)

Kvalitní podívaná na závěr roku, bohužel bez potřebné divácké kulisy. V prvním utkání po úvodním vyhraném setu Hronov vypadl z role a alespoň bod zachraňoval ve čtvrté sadě, kterou pro sebe v dramatické koncovce rozhodl. Tie-break však byl od začátku v rukou dobře hrajících hostů. Odveta nezačala pro domácí dobře a hladká prohra v prvním dějství nevěstila světlé zítřky. Zastupující trenér Ševců udělal několik změn v sestavě a ty se blahodárně projevily na výkonu. Hronovští zpřesnili přihrávku, z čehož profitovali všichni útočníci, Novotný se Staníkem na smeči, Vaculík z postu univerzálního hráče a Jakl s Andrysem drtili soupeře útokem středem sítě po kvalitních Martincových nahrávkách. Hosté ještě ve čtvrtém setu zabojovali a dlouho si udržovali vedení, to však po závěrečném náporu domácích vzalo rychle za své. Hronov se prezentoval jedním z nejlepších výkonů první poloviny soutěže.

VK Hronov – Sokol Střelice 3:0 (21,19,22); 2:3 (23,-22,22,-20,-12)

Poměrně kvalitní soupeř si v prvním utkání na skvěle hrající hronovské borce nepřišel. Domácí skvěle kombinovali v útoku a to především na středu sítě, na což hosté za celé utkání nedokázali najít recept. V třetím setu se ještě pokusili o zvrat, ale hronovští si koncovku pohlídali. I v odvetě se hrálo vyrovnaně, ale pro Hronov již s menším úspěchem. Po zvládnuté dramatické koncovce první sady se již to samé v té druhé nepodařilo. V dalším dějství si domácí vybudovali slušný náskok již v úvodu a ten jim k zisku sady stačil. V průběhu čtvrtého setu se ještě hronovští na chvíli ocitli ve vedení, ale pak se karta začala obracet a především střelický blok byl hlavním a klíčovým faktorem. Domácí útočníci si o něj často vylámali zuby i v rozhodující páté sadě, takže hosté si do Brna nakonec odvezli dva body za těsnou výhru. Hronov se ale nadále držel na skvělé třetí příčce tabulky.

VK Hronov – Sokol Sport V hotel Hrotovice 3:0 (23,22,20); 0:3 (-23,-20,-14)

Duely se suverénem soutěže slibovaly atraktivní a především kvalitní podívanou. A to se jednoznačně potvrdilo. První utkání patří do výkladní skříně hronovského volejbalu. Po nepovedeném začátku, kdy Hronováci prohrávali 0:8 a 4:13 došlo k neuvěřitelnému obratu. Domácí dokázali zachránit v dramatické koncovce první sadu a to samé se jim po vynikajícím výkonu podařilo i v té druhé. Třetí měla vyrovnaný průběh pouze do stavu 15:15, poté již dominovali skvělí domácí, v jejichž středu vynikl famózní výkon smečaře Staníka. Odveta ovšem byla po několika změnách v hronovské sestavě o něčem jiném. Klíčovou se ukázala koncovka první sady, v níž poprvé tahali za kratší konec domácí. Od poloviny druhého setu již jednoznačně na hřišti kralovali vynikající hosté, kteří dostávali kvalitním servisem domácí přihrávku do často neřešitelných situací a její nedostatky nemilosrdně trestali. Hronov již nedokázal přes veškerou snahu tomuto tlaku čelit a odešel poražen. Nicméně jedna výhra nad vedoucím celkem tabulky se počítá a třetí příčka byla upevněna. Je bohužel smutné, že galapředstavení v hronovském balení v prvním utkání viděla pouhá hrstka diváků.

Tabulka po 22.kole:

1 Sokol Sport V hotel Hrotovice 22 18 4 58 18 55
2 TJ Žďár nad Sázavou 22 17 5 58 25 51
3 VK Hronov 22 12 10 49 37 40
4 VK TAMBOR Dvůr Králové n.Lab. 22 13 9 45 42 35
5 Sokol Střelice 22 11 11 42 43 30
6 TJ Praga 22 11 11 40 47 29
7 Sokol Česká Třebová II 22 10 12 44 49 29
8 Sokol Malšovice 22 8 14 36 53 24
9 Sokol Kerhartice 22 6 16 30 55 21
10 Jiskra Zruč nad Sázavou 22 4 18 27 60 16

Ženy B – krajský přebor I.třídy:

Na Hronov čekala těžká série vesměs s týmy z čelních příček a výsledkově se nedařilo. Nějaké body se daly vytěžit ze zájezdu do Bílé Třemešné, ale k těmto duelům cestovalo pouhé torzo, které fyzicky zvládlo pouze první utkání. Na kvalitní hradecké Béčko děvčata v prvním utkání nestačila, ale v tom druhém jim alespoň bodík utekl doslova mezi prsty. Nekompletní sestava však mile překvapila v okresním derby ve Starém Městě, odkud si odvezla jednu cennou výhru. Ani v odvetě nebylo k bodům daleko. V Červeném Kostelci opět nebyl kádr kompletní a tak proti lídru tabulky moc šancí na úspěch nebylo. Zato 4 body z dalších okresních derby v Náchodě se dají cenit hodně vysoko.

Výsledky:

VK Hronov B – TJ Červený Kostelec 0:3, 1:3
Sokol Bílá Třemešná - VK Hronov B 3:2, 3:0
VK Hronov B – Slavia Hradec Králové B 0:3, 1:3
Sokol Staré Město – VK Hronov B 1:3, 3:1
TJ Červený Kostelec – VK Hronov B 3:0, 3:0
SPORT KLUB Náchod – VK Hronov B 3:2, 1:3

Tabulka po 22. kole:

1 TJ Červený Kostelec 22 21 1 63 12 63
2 Slavia Hradec Králové B 22 20 2 61 12 60
3 Sokol Staré Město 22 14 8 50 37 40
4 Sokol Bílá Třemešná 20 12 8 41 36 32
5 VK Hronov B 22 8 14 35 46 28
6 SPORT KLUB Náchod 20 10 10 38 42 27
7 Jiskra Jaroměř 20 8 12 36 43 26
8 Sokol Hradec Králové 22 7 15 30 52 21
9 TJ Jičín 22 4 18 22 56 13
10 Lokomotiva Trutnov 20 2 18 15 55 8

Muži B – krajský přebor I.třídy:

Hronovští se utápěli v herní krizi, která na ně dolehla po velmi dobrém začátku soutěže. Špičkovým týmům soutěže nedokázali vzdorovat a odcházeli vesměs na hlavu poraženi. Ovšem důležité zápasy v Bílé Třemešné chlapci zvládli a dokázali se tak definitivně odpoutat od dna tabulky.

Výsledky:

Baník Vamberk - VK Hronov B 3:0, 3:0
VK Hronov B – Slavia Hradec Králové B 1:3, 0:3
Sokol Bílá Třemešná - VK Hronov B 2:3, 0:3

Tabulka po 22.kole:

1 Slavia Hradec Králové B 18 17 1 53 10 51
2 TJ Červený Kostelec 18 15 3 47 18 44
3 Baník Vamberk 18 11 7 40 27 33
4 SK Jánské Lázně 18 8 10 34 36 25
5 VK Hronov B 16 7 9 24 34 18
6 Jiskra Jaroměř 16 5 11 22 37 16
7 TJ Jičín 16 5 11 21 41 13
8 Sokol Bílá Třemešná 16 0 16 10 48 4

Na závěr připojujeme program zbývajících domácích zápasů:

Sobota 1.2.2014

10,00+13,00 VK Hronov Slavia Hradec Králové B KP - kadeti
18,00 VK Hronov Tatran Střešovice A 1.liga - ženy

Neděle 2.2.2014

10,00 VK Hronov Tatran Střešovice A 1.liga - ženy

Sobota 8.2.2014

10,00+14,00 VK Hronov VK TAMBOR Dvůr Králové n.Lab. 2.liga - muži

Sobota 15.2.2014

9,00+13,00 VK Hronov B Sokol Hradec Králové KP I - ženy
11,00+15,00 VK Hronov B TJ Červený Kostelec KP I - muži
18,00 VK Hronov Sokol Nusle 1.liga - ženy

Neděle 16.2.2014

10,00 VK Hronov Sokol Nusle 1.liga - ženy

Sobota 22.2.2014

10,00+14,00 VK Hronov TJ Praga 2.liga - muži

Neděle 23.2.2014

10,00+13,00 VK Hronov Sokol Nechanice KP - kadeti

Sobota 1.3.2014

10,00+13,00 VK Hronov B Sokol Staré Město KP I - ženy

Sobota 8.3.2014

9,00+13,00 VK Hronov B Sokol Bílá Třemešná KP I - ženy
11,00+15,00 VK Hronov B Baník Vamberk KP I - muži
18,00 VK Hronov VK Madeta České Budějovice 1.liga - ženy

Neděle 9.3.2014

10,00 VK Hronov VK Madeta České Budějovice 1.liga - ženy

Sobota 15.3.2014

10,00+14,00 VK Hronov Sokol Kerhartice 2.liga - muži

Žádné komentáře:

Okomentovat