14. března 2022

I. Liga juniorek - baráž

V I.lize juniorek pokračovala nadstavbová část. Naše juniorky Hronova musely bojovat v baráži o setrvání v 1.lize. Barážovou skupinu ,kromě VK Hronov, tvořily ještě týmy SK Dansport Praha a USK Slávia Liberec. Sytém baráže bylo sehrání dvou domácích a dvou zápasů na půdě soupeře tzv. “každý s každým“. Stoprocentní jistotou setrvání v 1.lize bylo první místo v této skupině. Z druhého místa bylo nutno sehrát další baráž a tým na třetím místě byl odsouzen sehrát  následně boj o setrvání s vítězi krajů. Pro tým Hronova výkonost Dansportu i USK byla velká neznámá, jelikož tyto týmy dlouhodobou soutěž hrály v jiné skupině.

První zápas naše juniorky VK Hronov sehrály v Liberci. Toto utkání se řadí mezi nejlepší, které naše juniorky za sezonu odehrály. Soupeře jsme v Liberci drtivě porazili 3:0,3:0.Úspěšný vstup je to, co VK Hronov potřeboval a to se také povedlo. Následně do Hronova přijel tým Dansportu Praha, který dle předešlých výsledků měl být výkonnostně výš. Toto se i potvrdilo. Naše juniorky si však udržely vysoký standard a zvítězily 3:1, 3:1. Zbývalo ještě tyto skvělé výsledky potvrdit v odvetách. Nejprve Hronov zajížděl do Prahy na Dansport, kde mohl stvrdit 1. místo v tabulce a tím i setrvání v 1. lize. Bohužel holky neudržely vysoký standard a prohrály 1:3 a 2:3. Je třeba podotknout, že Dansport byl v plné síle se 14 hráčkami připravenými zasáhnout do boje, čehož v plné míře využíval. Situace před posledním dvojutkáním v Hronově proti Liberci byla jasná. Bylo nutno „urvat“ alespoň jeden bod.

Poslední zápas se hrál 13. 3. 2022 v Hronově. Družstvo Liberce přijelo opět v plné síle s 12 ti hráčkami. Tým Hronova k zápasu od začátku přistoupil velmi zodpovědně a holky bojovaly o každý bod. Výsledkem byly vyhrané dva první sety a potvrzení 1. místa. Nakonec Hronov obě utkání vyhrál v poměru 3:0 a 3:2.




Tímto přesvědčivě vyhrál baráž a setrvání 1. ligy juniorek v Hronově se stalo skutečností.

Za trenérský tým bych rád poděkoval všem hráčkám, které celou dlouhodobou část 1.ligy odehrály a především těm ,které stály za úspěšným zvládnutím baráže.



Tým VK Hronov juniorky: Bitnarová N., Bornová L., Fulková V., Gerčáková N., Kylarová T., Maříková M., Pohlová E., Strakošová V., Strnadová A., Thérová V., Vítová A., Vítová T.


Žádné komentáře:

Okomentovat