12. prosince 2016

Tříbodový dárek pro oslabený Žižkov

Pátek 9. 12. 2016 # 1. liga – ženy:


VK Hronov – Sokol Žižkov I. 3:0 (22,15,17)


S tím jak Hronovu uniká finálová šestka klesá důležitost utkání s jejími jistými účastníky, což se dalo již skoro s jistotou říci právě o Žižkovu. Nicméně naděje umírá poslední a domácí děvčata si chtěla spravit chuť po sérii porážek. Není snad již třeba zdůrazňovat, že k dispozici nebyly opět obě nahrávačky. Ze studijních důvodů v pátek chyběla Přibíková, v sobotu naopak Novotná. Navíc v týdnu onemocněla Hnízdilová, se zraněním byly k boji připraveny Kukrálová (kotník), Ševců (koleno), Vítová (zápěstí). Základní sestava byla tato: Novotná na nahrávce, Lipovská na postu univerzální hráčky, Hušková s Kukrálovou na bloku, Ševců a Vítová na smeči, libero: Fulková. Proti oslabenému soupeři nabraly domácí hráčky hned v úvodu zbytečně 3bodové manko. To se však podařilo smazat rychle po kvalitní „plachtě“ Ševců ze servisu (6:9,10:9), Po útoku Vítové narostl náskok domácích před slušně zaplněným hledištěm na dva body (13:11). Po logickém time-outu hostí však přišel obrat díky servisu nejlepší žižkovské hráčky a kapitánky Krskové. Po domácím oddechu za stavu 16:17 přišel naštěstí další zvrat a tlak Lipovské z podání a jelikož si tato hráčka vzala za své i přípravu útoku, vyzněla sada nakonec pro Hronovačky. Úvod druhé sady obstarala svým podáním výborně hrající Vítová (5:1) a hosté braly časný oddech. Problémy Žižkova na přihrávce však pokračovaly a po útoku Vítové s esem Novotné to s hosty nevypadalo dobře (15:7). Když znovu vynikající Ševců vytloukla z těžké pozice blok, skóre se posunulo na 20:11. Po krátkém hronovském trápení a snížení náskoku si vyžádala střídání na servis Hušková a skvěle ji zastoupila Staníková, která ztrestala nemilosrdně žižkovskou přihrávku. I do třetí sady vstoupily lépe domácí po skvělém servisu kapitánky Kukrálové se kochaly vedením 6:2. Po oddechu Žižkova však stejná hráčka ve své produkci pokračovala, takže se šlo k technickému time-outu za ještě lepších 8:2. Další polínko do vítězného ohně přidala po celý zápas dobře hrající Lipovská ze servisu a bylo z toho více než nadějných 11:3. Hosty však dostal do hry znovu servis nahrávačky Šnicerové, který je přiblížil na 14:10. Nápor hostí však ukončil dobrý blok a Hronov znovu zvyšoval náskok. Za stavu 22:16 došlo bohužel k nezaviněnému zranění smečařky Vítová a na její post nastoupila Staníková. Na dominanci Hronovaček se však nic nezměnilo a poměrně jasná tříbodová výhra zůstala doma.



Sobota 10. 12. 2016  # 1. liga – ženy:


VK Hronov – Sokol Žižkov I. 0:3 (-25,-25,-20)


Jak již bylo zmíněno tentokrát chyběla na nahrávce Novotná, k dispozici již byla Přibíková. Naopak do utkání nemohla zasáhnout zraněná Vítová, na liberu chyběla Fulková. Základní sestava měla tuto podobu: Přibíková na nahrávce, Lipovská a J.Ševců na smeči, Hušková s Kukrálovou na bloku, Staníková na postu univerzální hráčky, libero Thérová. Hronov hned v úvodu přišel dvakrát o tříbodové vedení, aby se opět soupeři po „prasátku“ J. Ševců z podání vzdálil na 11:8. Čtyřbodový náskok se však začal v přílišném poklidu hrajícím domácím hráčkám po špatných přihrávkách tenčit (20:18). Když se k tomu přidal nedůrazný útok, šlo se na druhý oddech za stavu 20:21. Manko narostlo na dva body, ale podařilo se ho ještě dvakrát zlikvidovat (24:24). V útoku si však Lipovská počínala příliš alibisticky, a když přišla na dalším setbolu hrubka Kukrálové na středu sítě, byl první set zbytečně ztracen. Hronov pokračoval v bezkrevném výkonu i v sadě druhé a tak většinou tahal za kratší konec provazu (7:9, 8:12). Při podání Lipovské přišel obrat a vedení 13:12. Po time-outu hostí Hronov znovu nabral dvoubodovou ztrátu, kterou J. Ševců na síti dorovnala a přidala k tomu i přímý bod z podání (19:18). Následovalo již tradiční selhání na přihrávce a s ním i vážné problémy v koncovce. Zoufalost v této činnosti zcela otupila jediné hronovské ostří smečařku J. Ševců a i druhá sada šla za Žižkovem. Do té třetí si prohodily posty Lipovská a Staníková, avšak herní zoufalství pokračovalo (3:7). Poté se ještě jednou a naposled zablýskalo na lepší časy (9:9), aby se po dalších omylech na přihrávce soupeř definitivně a nenávratně vzdálil. Závěrečné probuzení domácích bylo již pozdní a stačilo pouze na kosmetickou úpravu hrozivého bodového rozdílu. Hronovačky doslova zašlapaly do země poslední zbytky naděje na účast v první šestce a navíc se jim výrazně přiblížilo dno tabulky.

Výsledky 15. a 16. kola 1. ligy žen – skupina B:



  • Slavia Hradec Králové – Dobřichovice 3:2, 3:0 (!)
  • MS Brno – Řepy            2:3, 3:2


Tabulka po 16. kole:

p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Sokol Dobřichovice171302243:201497:121941
2.
TJ Sokol Žižkov I17831537:271409:138431
3.
VK Moravská Slávia Brno17622730:341379:140624
4.
VK Hronov17342829:391401:149919
5.
SK Španielka Řepy17253730:411485:154219
6.
TJ Slavia Hradec Králové17324828:401399:152817
7.
SCM-ČVS-KKY6302114:10532:52411


Vyhrocené derby pro hosty


Sobota 10. 12. 2016  # 2. liga – muži: 


VK Hronov – Slavia Hradec Králové 1:3 (-22,20,-25,-26); 1:3 (22,-21,-22,-23)


Velmi atraktivní krajské derby. V domácím dresu působí řada hráčů, kteří prošli hradeckou Slavií a o to větší měly tyto duely náboj. Hosté okupují druhou příčku tabulky a v závětří čekají na zaváhání vedoucího Velkého Meziříčí a jejich cílem je pochopitelně návrat do 1.ligy. Domácí nastoupili opět oslabeni o Novotného, který bojuje s bolavými zády a ty ho pustily pouze k prvnímu utkání na post libera. Hronovská základní sestava: Ježek na nahrávce, Jiránek na postu univerzálního hráče, Manych a Vaculík na smeči, Andrys s Tylšem na bloku. Divocí hosté byli v úvodu přesnější a vyneslo jim to vedení 5:8. Domácí borci rychle srovnali, ale hosté si vzápětí vzali 3bodový náskok zpět. Slabý servis nedovolil hronovským z náskoku soupeře ukrajovat víc než 1 bod a po sporném výroku nepřesných rozhodčích brali oddech za stavu 22:24. Ten už však na ztrátě první sady nic nezměnil. Do druhé však vstoupili výrazně lépe Hronováci a po jednobloku Manycha brali vedení 8:4. Hosté se dostali pod tlak a nezvykle často chybovali (16:10). Domácí výborně bránili a po 2 útocích Manycha to bylo již 20:13. Hronovští si v závěru ještě vybrali dvě slabší chvilky, ale náskok byl již dostatečný. Podle stejných not se hrálo i na začátku třetí sady (8:3). Pak ale chybovali rovněž domácí borci a při podání Spáčila bylo srovnáno. Vzápětí se ale misky vah naklonily na druhou stranu, po detonaci Manycha vše hosté vydýchávali při time-outu. Úspěšný blok udržel Hronovu tříbodový náskok, ale po neúspěších Manycha v útoku přišel na hřiště na chvíli Sommer (18:17). Domácí navýšili na 21:19, ale v další rozehře neuvěřitelně zaúřadoval hlavní rozhodčí Richtera, který útok z ruky hradeckého smečaře půl metru do zámezí posoudil jako dobrý a přišel obrat. Nekoncentrovaní Hronováci vyrobili další dvě chyby a prohrávali rázem 21:22. V dramatické koncovce přišla při jediném setbolu domácích chyba na podání a naopak hosté svůj druhý setbol využili. Hronovu v úvodu čtvrté sady nefungovala obrana a tak ji přišel zpět na hřiště posílit Tylš za Jakla. Hosté však byli po celý průběh neustále mírně vpředu, domácí nezměrnou bojovností v závěru srovnali krok, ale v další nervydrásající koncovce byli znovu šťastnější hosté. Utkání nechybělo prakticky nic, hrál se kvalitní volejbal, ale bohužel nechybělo ani urážlivé chování části domácích diváků, krajně nesportovní chování několika hradeckých borců a omyly arbitrů.
Odveta už byla z tohoto pohledu výrazně klidnější, ale rovněž nesmírně vyrovnaná. Na nahrávce nastoupil v hronovském dresu Martinec, na smeč Sommer s Vaculíkem, na blok Andrys s Jaklem, post univerzála zastával Manych, Novotného již záda do hry nepustila a tak na libero musel Jiránek. Pro Hronov to byla velká ztráta, neboť ve hře již chyběli dva borci s kvalitním tvrdým podáním a to se ukázalo pro průběh celého utkání rozhodující. Domácím se vydařil vstup do utkání a po přímém bodu z podání Manycha rychle vedli 8:3. Po technické pauze ožili hosté a srovnali skóre, nicméně v následující přetahované byl znovu úspěšnější Hronov. Omyly v útoku však jeho náskok ztenčily (20:19 a time-out). Výborná obrana a důrazný útok však vynesly znovu domácím tříbodový náskok a první setbol za stavu 24:21, což dalo klid k úspěšnému završení první sady. Od začátku té druhé byli však mírně vpředu neustále hosté. Na jejich 2-3 bodový náskok byli domácí krátcí, jelikož jejich slabé podání netrápilo hradeckou přihrávku a tak jejich nahrávač mohl zdařile kombinovat a připravovat pro své útočníky jednodušší pozice. Nic na tom nezměnilo ani střídání na bloku (Tylš za Jakla). I v třetím setu se hrálo navýsost vyrovnaně a útoky převyšovaly na obou stranách obrany. Dlouho se nikomu z rivalů nedařilo získat významnější náskok, až v samém závěru se to podařilo hostům a přineslo jim to zisk této sady. V úvodu čtvrtého dějství zdánlivě unavený Hronov rychle ztrácel 3 body. Toto manko se však podařilo smazat při taktickém podání Andryse. A domácí kuli železo dál, po přímém bodu Tylše z podání se šlo odpočívat při druhé technické pauze za stavu 16:13. Po ní přidali hronovští další bodík, ale následně přišlo zhroucení jejich přihrávky při podání hradeckého Spáčila (17:20). Tato černá série posadila do sedla hosty a ti se v něm již udrželi až do vítězného konce. Hronováci mohou litovat ztráty prvního utkání, kdy je minimálně o 1 bod do tabulky připravila neuvěřitelná chyba hlavního rozhodčího. Přesto lze výhry Slávistů označit za zasloužené, neboť jejich výkon byl kompaktnější a především na podání převyšovali domácí borce. Ti předvedli bojovný výkon, který však na body nestačil.

Výsledky 17. a 18. kola:



  • Jablonec – Malá Skála 1:3, 1:3
  • Ml. Boleslav – Velké Meziříčí 2:3, 2:3
  • Chvaletice – Česká Třebová 3:1, 2:3
  • Hrotovice – Žďár 0:3, 0:3


Tabulka po 18. kole:  

p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Spartak Velké Meziříčí181341053:151632:137648
2.
TJ Slavia Hradec Králové181322149:181577:138145
3.
TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou181223148:181523:127743
4.
VK Hronov181001739:261498:134331
5.
VK PRASYL Mladá Boleslav18815438:331544:153131
6.
TJ Sokol Malá Skála18810930:351429:147926
7.
TJ Energetik Chvaletice185011221:441355:153916
8.
TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou184101320:431366:149914
9.
TJ Sokol Česká Třebová II182201417:461258:149510
10.
Sokol Hrotovice Sport hotel181111514:511304:15666


Sobota 10. 12. 2016 # 1. liga – junioři: 


Sokol Česká Třebová II - VK Hronov 3:0 (13,23,18); 3:0 (7,7,11)


Tabulka po 16. kole: 


p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Sokol Česká Třebová II141400042:21097:73742
2.
TJ Slavia Liberec141031041:131256:108837
3.
TJ Sokol Pardubice I.161103239:181303:115436
4.
TJ Svitavy14252526:321183:126718
5.
TJ Slavia Hradec Králové14511722:291072:108618
6.
VK Benátky nad Jizerou14410918:29973:106914
7.
VK Hronov142201015:35987:114010
8.
TJ Jiskra Havlíčkův Brod14204816:361036:119510
9.
TJ Sokol Mnichovo Hradiště141121013:381024:11957


Sobota 10. 12. 2016 # KP I – ženy: 


Baník Rtyně - VK Hronov B 0:3 (-14,-24,-17); 2:3 (18,-9,12,-27,-12)


Tabulka po 18. kole:     


p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
VK Hronov B181051247:241586:145041
2.
TJ Sokol Staré Město - Náchod181131344:221510:138740
3.
TJ Sokol Hradec Králové18951345:241550:139238
4.
TJ Slavia Hradec Králové B16912437:211343:110331
5.
TJ Baník Vamberk18805536:341533:147229
6.
TJ Baník Rtyně v Podkrkonoší18543637:381610:164326
7.
TJ Sokol Bílá Třemešná A16534433:311350:133925
8.
Orel jednota Hradec Králové18504926:421422:151119
9.
VK Hradec Králové183111318:461204:147612
10.
TJ Sokol Třebechovice pod Orebem181001710:511150:14853


Příští program


Sobota – 17. 12. 2016:


VK Hronov – TJ Svitavy 1. liga - junioři začátek v 10 hod.
zač. druhého utkání po dohodě soupeřů

Sobota – 7. 1. 2017:


VK Hronov – Slavia Hradec Králové 1. liga – junioři, začátky v 9 a 13 hod.
VK Hronov – Bižuterie Jablonec n.Nis. 2. liga – muži, začátky v 11 a 15 hod.

Sokol Bílá Třemešná – VK Hronov B KP I - ženy

Žádné komentáře:

Okomentovat