5. prosince 2014

K bodům bylo daleko

Pátek 28. 11. 2014 # 1. liga – ženy: 

VK Moravská Slávia Brno - VK Hronov 3:0 (21,13,19)

Hronov povzbuzen dvěma úspěchy s Opavou cestoval za velmi těžkým soupeřem. Domácí Slávia se sice těžko rozjížděla, ale postupně nabrala dech a posunula se z dolních pater na suverénní druhé místo. Na jejím štítě dokonce zůstaly jednou suverénní Střešovice. Hostující děvčata však byla odhodlána pokusit se o překvapení . Základní sestava se proti duelům s Opavou nezměnila: Kultová na nahrávce, Lipovská na postu univerzální hráčky, Ševců a Tučková na smeči, Klimšová a Kukrálová na bloku, libero Fulková. A v úvodu se i přes špatnou přihrávku děvčata svých soupeřek držela (4:4). Pak ovšem již problémy v této činnosti byly neúnosné a tak se šlo poprvé odpočívat za nepříznivých 8:4. Poněkud mdlý hronovský projev oživila vynikajícím podáním Lipovská a její 2 přímé body z podání znamenaly snížení na jednobodový rozdíl. Výborný blok znamenal hned v další výměně srovnání na 9:9 a když Lipovská přidala další vynikající servis bylo to již 9:10. I poté se z obou stran pokračovalo ve velkém tlaku z podání a skóre se přelévalo, byť jen těsně, z jedné strany na druhou (16:15). Klíčový moment přišel za stavu 19:18, když rozhodčí (asi správně) posoudili velmi spornou herní situaci a poslali tak Slávistky do dvoubodového náskoku. Hned v další výměně trochu rozhozené Hronovačky chybovaly a trenér Ševců si vyžádal time-out. Po něm se ještě podařilo snížit na 21:19, ale v závěru přišel totální kolaps. I v druhém dějství pokračovaly problémy hostí s přihrávkou, nicméně ještě chvíli se hrálo vyrovnaně (8:7). Domácí kromě servisu převyšovaly znatelně své sokyně v obraně v poli a tak logicky přišla černá série při podání brněnské Rozkydálkové. Hronov byl po problematické přihrávce nedůrazný v útoku, což neomylná domácí děvčata tvrdě trestala (17:9). Ke zvratu nevedla ani střídání, kdy Hušková nahradila na bloku Klimšovou a Macková na smeči Tučkovou. Jasná dominance domácích trvala až do konce sady. Do té další Hronov přeskupil řady a pootočil postavení o 3 posty. A v úvodu jej držel ve hře ještě dobrý servis (8:7). Bohužel hra hostí vykazovala v mezihře zoufalé množství nepřesností a tak se logicky skóre rychle sunulo v jejich neprospěch (10:7). A další pokračování bylo doslova katastrofální a tak se šlo k druhé technické pauze za stavu 16:8. To už byla na hřišti znovu Klimšová, která nahradila Huškovou a posléze Macková nahradila na smeči Ševců. Při servisu Lipovské se podařilo kosmeticky upravit skóre na 16:11, další oživení přineslo snížení na čtyřbodový rozdíl (18:14). Závěr si však suverénně hrající Brňanky s přehledem pohlídaly a připsaly si na své konto jasnou a zaslouženou výhru.

Sobota 29. 11. 2014 # 1. liga – ženy:

VK Moravská Slávia Brno - VK Hronov 3:0 (21,15,24)

Do druhého utkání nastoupila do základní sestavy v hronovských barvách Hušková na blok místo Klimšové. V těch domácích se změnil pouze nahrávačský post, ostatní opory zůstaly v hře. Navíc si hronovské blokařky vyměnily své posty. A pokračovalo se dle pátečních not, když špatnou přihrávku hostí a chyby v mezihře domácí útok nekompromisně trestal (6:1). Došlo na první poměrně brzký oddechový čas a po něm se přece jen začalo blýskat na lepší časy. Eso Kukrálové stanovilo skóre již na 7:4 a po dalším kvalitním podání stejné hráčky na síti zaúřadovala Lipovská a Hronov byl na dohled. Hostím se podařilo snížit na rozdíl jediného bodíku (9:8), aby jejich zbytečné chyby rozšířily odstup na 4 body. Děvčatům se vůbec nedařilo v obraně v poli a tak náskok brněnských hráček narostl na 21:16. Hosté ale ještě úspěšně atakovaly a stáhly své manko na 22:20, což přimělo domácího trenéra k oddechovému času. Po něm úspěšný blok Kukrálové ještě více rozdmýchal hronovskou naději (22:21).  Vzápětí však přišla „náhlá smrt“, když po nepříliš důrazném avšak úspěšném útoku domácích přišel v další výměně nečistý úder a následující přímý bod z podání dílo zkázy dokonal. Úvod druhé sady byl při podání domácí údernice Rozkydálkové katastrofou hostující přihrávky (5:0) a tak se těžko vše vydýchávalo při oddechovém čase. Zoufalost na přihrávce určovala i další tón hry (15:6). Za stavu 16:8 Klimšová vystřídala na bloku Kukrálovou. Následovalo snížení na 16:10, aby závěr zastihl Hronov opět v troskách. Do třetí sady provedl hostující „kauč“ několik změn v rámci svých omezených možností. Na smeč se přesunula Lipovská, Tučková putovala na blok a Macková na post univerzální hráčky. Vývoj skóre opět určovala přihrávka a servis a byl tudíž skokový. Poněkud rezignované Hronovačky proto záhy ztrácely (13:9). Po time-outu však přišlo obrození při kvalitním servisu Kultové. Ta srovnala na 14:14, ovšem další podání zkazila a když neuspěla Hušková, která na smeči nahradila Lipovskou, odpočívalo se za 16:14.  V následující pasáži se po skvělém podání kapitánky Tučkové prosadila na útoku Kukrálová a Hronov šel poprvé do vedení (18:19).  Domácí žádaly time-out, ale nadále nedokázaly ustát tlak Tučkové z podání a tak došlo i na druhý oddech za stavu 18:21. Tučková svůj další pokus při podání přešlápla, ale Hronovačky dobře útočily a svoje vedení dovedly až k třem setbolům. Ten první Brňanky odvrátily, druhý již s notnou dávkou štěstí, aby následovaly dvě nepřesné přihrávky hostí a mečbol se stěhoval na domácí stranu. Hned ten první se podařilo dobrým blokem přetavit v další poměrně jasnou výhru. Situace v tabulce se po dvou výhrách Opavy nad Havlíčkovým Brodem v její druhé polovině nesmírně vyrovnala a tak další domácí duely proti Břeclavi budou opět z kategorie klíčových.

Výsledky 13. a 14. kola 1. ligy žen – skupina B:

  • Břeclav - Střešovice 0:3, 1:3
  • Opava – H.Brod 3:0, 3:0

Tabulka po 14. kole:

p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Tatran Střešovice151311044:111313:102542
2.
VK Moravská Slávia Brno15723335:241281:123928
3.
SK p.e.m.a. Opava15422726:321235:127618
4.
VK Hronov15412822:321115:122716
5.
TJ Jiskra Havlíčkův Brod15412821:341082:124216
6.
TJ Lokomotiva Břeclav14321819:331110:114014
7.
SCM-ČVS-KKY5120210:11460:4477


29. 11 2014 # 2. liga – muži:

VK Hronov – Sokol Česká Třebová II 3:2 (22,-16,17,-20,8); 1:3 (-22,-26,16,-19)

Domácí za sebou měli šňůru 4 vítězství v řadě, na níž chtěli navěsit další korálky. Hosté naopak po skvělém úvodu začali tápat a měli na svém kontě stejnou sérii porážek, která je v tabulce poslala až za Hronov. Důležitost utkání to jen podtrhovalo, neboť oba kolektivy se chtěli odpoutat od spodních příček. Základní sestava domácích byla následující: Martinec na nahrávce, Sommer a Staník na smeči, Jakl a Vaculík na bloku, Jiránek na postu univerzálního hráče, libero Biško. První set byl nesmírně vyrovnanou bitvou, ve které se misky vah od poloviny začaly jen mírně přiklánět na hronovskou stranu. Domácí si své těžce vybojované vedení dokázali hýčkat až do konce. V druhé sadě se však Hronováci těžce potýkali s přihrávkou poměrně kvalitního třebovského servisu a z nepřipravených pozic se jejich útočníci nedokázali proti velmi dobře organizované obraně soupeře prosadit. Výsledkem byla poměrně jasná prohra a změny v sestavě. Vaculík se přesunul na smeč, Tylš z lavičky na blok a opačným směrem Sommer. Domácí se otřepali a po vyrovnaném úvodu se jim podařila dlouhá šňůra úspěšných výměn při podání Staníka, která vyústila v trhák ve skóre (17:10). To už bylo na hosty příliš a tak se žádné drama nekonalo. Ještě úvod čtvrtého dějství se nesl ve stejném duchu, když si domácí dokázali vybudovat uklidňující náskok (7:4). Hosté však zatlačili znovu servisem, dokázali zpacifikovat útok hronovského tahouna Vaculíka a ve dvou následujících dlouhých sériích zcela otočili skóre (7:9, 8:15). To už na netypickém postu blokaře Pelda nahrdil Tylše. Hronov těžce lapal po dechu a s nepříznivým vývojem nedokázal až do konce setu nic udělat. Úvod tie-breaku byl opět hororový a za stavu 0:4 bral trenér Houštěk time-out. Po něm se podařil nevídaný zvrat, když hosté při Staníkově podání na jistotu dvakrát narazili na připravený blok a v následujících výměnách jejich ofenzíva doslova zkolabovala (8:4). Další drtivý útok Vaculíka již posunul domácí o další bodík blíže ke kýženému cíli. A jelikož Vaculík pevně držel taktovku v ruce až do konce, neměli hosté sebemenší naději na zvrat. Perně vybojovaný prémiový bodík zůstal v hronovské kapse. Výhru bylo však ještě třeba potvrdit v odvetě.
Do ní se Pelda přesunul na libero, na blok se vrátil Tylš. A v první sadě opět domácí neustále doháněli bodové manko. Do poloviny setu se jim to dařilo, ale poté začali přece jen mírně zaostávat. V koncovce se jim podařilo přiblížit na dvoubodový rozdíl, ale na víc už síly a um nestačily. Až do poloviny sady druhé byli o krůček vpředu hronovští, aby od její poloviny začaly ztrácet. Hostům se podařily opět dvě bodové šňůry a rázem bylo s domácími zle (16:21). K odvrácení třebovského náporu nepomohly ani dva oddechové časy a střídání Sommera za Staníka na smeč. Hosté si svůj 5ti bodový náskok přenesli až do koncovky, v niž ale začali zle chybovat. Domácí zabojovali a po sérii úspěšných bloků si dokázali připravit i dva setboly. Při tom druhém po kvalitním hronovském bloku hosté zahráli v nouzi míč „zadarmo“, který však hronovští borci špatně odhadli a nechali skončit na lajně. Poté narazil Vaculík na blok a v poslední výměně Třebová zpracovala jeho útok a smečař Němec nekompromisně uzavřel účet setu. Jiránka na postu univerzálního hráče nahradil Staník, na smeči zůstal střídající Sommer. A po vyrovnaném úvodu (6:6) začali hosté ztrácet půdu pod nohama. Jejich marnost vyvrcholila při druhé technické pauze (16:8). Odstup si domácí s mírnými problémy udrželi až do koncovky, v níž již jasně dominovali. Závěrečnou dlouhou úspěšnou šňůru zakončilo Sommerovo eso. Stejný hráč však hned na začátku čtvrtého dějství dvakrát chyboval v útoku. Hronovácí se ještě dokázali vrátit do hry a v několika dlouhých výměnách s nedůraznými ataky z obou stran nakonec dokázali být úspěšní (9:7). Poté však přišla klíčová série hostí s dobrým blokem a po esu z podání žádali domácí time-out za stavu 9:11. A další problémy s přihrávkou při kvalitním podání hostujícího Němce nedovolily připravit dobrý útok a ten logicky narážel na připravený třebovský blok (10:14). Čtyřbodový odstup drželi hosté dobrým útokem. A když přišlo další eso, tentokrát z ruky Chládka, rekrutovalo z toho již hrozivých 13:18. Po dalším propadu nahradil Jiránek nahrávače Martince a této úlohy se ujal Staník. Ani to však zázrak nepřineslo, po dalším nedůrazu v domácím útoku již bylo prakticky rozhodnuto (14:22).  V závěru již hosté pouze dovolili hronovským upravit rozdíl ve skóre, nikoliv však jakékoliv komplikace. Tato porážka posílá opět domácí hráče do vážných problémů, navíc v dalším kole čeká výjezd za dosavadním suverénem soutěže do Žďáru nad Sázavou. O zábavu bude tak i do druhé poloviny soutěže postaráno.

Další výsledky 13. a 14. kola:

  • Modřany - Střelice 1:3, 3:2
  • Hrotovice - Žďár 3:0, 1:3
  • Dansport – Chvaletice 3:0, 3:1
  • Dvůr - Malšovice 3:0, 3:0

Tabulka po 14. kole:

p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Žďár nad Sázavou141200237:161248:110836
2.
TJ Sokol Střelice14802432:241296:126026
3.
TJ Sokol Hrotovice Sport hotel14712432:211240:111025
4.
VK TAMBOR DK N.L.14533332:241221:116924
5.
TJ Sokol Malšovice14530627:271139:120221
6.
SK Dansport Praha14610724:281113:116720
7.
TJ Sokol Česká Třebová II14513526:301178:121920
8.
TJ Spartak Modřany14431628:281258:120319
9.
VK Hronov14422625:291173:117718
10.
TJ Energetik Chvaletice14001136:42917:11681

29. 11. 2014 # KP I – ženy: 

Baník Vamberk - VK Hronov B 3:0 (13,20,18); 1:3 (-19,-19,16,-18)

Tabulka po 14. kole:

p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Baník Vamberk A12711328:181055:96524
2.
VK Hronov B12612326:221019:103322
3.
TJ Sokol Hradec Králové12522327:211017:99921
4.
TJ Slavia Hradec Králové B12611425:201006:92321
5.
Orel jednota Hradec Králové12344130:251158:116321
6.
TJ Sokol Bílá Třemešná A12332424:271066:109117
7.
TJ Sokol Staré Město - Náchod12411621:261017:103915
8.
TJ Lokomotiva Trutnov12213617:29960:103511
9.
SPORT KLUB Náchod12131721:311073:112310

29. 11. 2014 # KP I – muži: 

Baník Vamberk - VK Hronov B 3:0 (10,19,17); 3:0 (23,14,15)

Tabulka po 14. kole:

p.družstvoutkáníV3V2P1P0setymíčebody
1.
TJ Červený Kostelec12810329:141047:89726
2.
TJ Baník Vamberk10621127:10864:76523
3.
SK Janské Lázně12611424:201002:96121
4.
TJ Slavia Hradec Králové B10502320:17852:82817
5.
VK Hronov B12412519:24911:98216
6.
TJ Jičín10400614:19736:75212
7.
TJ Sokol Bílá Třemešná10310614:21737:78911
8.
VK Sport Rychnov nad Kněžnou12200109:31787:9626
9.
TJ Jiskra Jaroměř000000:00:00


Příští program:


Pátek - 5. 12. 2014:


  • VK Hronov – Lokomotiva Břeclav 1. liga – ženy začátek v 19 hod. v hale ZŠ Hronov


Sobota – 6. 12. 2014


  • VK Hronov B – Sokol Hradec Králové KP I – ženy začátky v 10 a 14 hod.
  • VK Hronov B – Lokomotiva Břeclav 1. liga – ženy začátek ve 12 hod.
vše v hale ZŠ Hronov


Žádné komentáře:

Okomentovat